Един от жителите на Асеновград се казва Калоян Дуков. Той е само на девет години, но вече е участвал и печелил  многобройни национални и международни състезания. За крехката си възраст, той е един от призовите участници в отбора на България, и представя страната ни на математически състезания, турнири и олимпиади, а те са над 60. Сред тях са Хонгконгска международна математическа олимпиада (HKIMO), Тайландска международна математическа олимпиада (TIMO), Математическа олимпиада на Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area (Big Bay Bei – BBB), Международна ученическа олимпиада „Интелигентност за бъдещето“(FISO) САЩ, Хонгконгска международна олимпиада по точни науки (HKISO), Международна олимпиада по математика „Ферма“(Fermat Mathematical Olympiad – FMO) САЩ, Индийско международно състезание по математика Global Junior Math Aptitude Test (GJMAT), Индийска международна олимпиада по математика Global Junior Math Online Competition (GJMOC), Международна олимпиада по математика на Югоизточна Азия (IMOCSEA), Международна олимпиада по точни науки на Югоизточна Азия (ISOCSEA), Международна олимпиада по английски език на Югоизточна Азия (GELOSEA), Международна олимпиада „Коперник“ по математика, точни науки, физика и астрономия, киберсигурност и филмово изкуство (Copernicus) САЩ, Международна STEM олимпиада (International STEM Olympiad) Германия и други инициативи.

Награждаван е четири пъти от кмета на град Асеновград. Два от които с Грамота за изявени деца и ученици от Община Асеновград, които през
учебната 2021-2022 /втори клас/ и 2022 – 2023 /трети клас/ година са постигнали високи резултати в учебната и извънкласната дейност, под надслов „Да аплодираме талантите на Асеновград.

Освен интерес към математиката, английския, шаха, Калоян Дуков показва своите заложби и в областа на музикалното изкуство. Сам се е научил да свири на електронно пиано и барабани.