Телевизия ТВ САТ КОМ

Дебютната книга на Ангел Иванов „Техническа проверка” ще бъде представена в Градска библиотека

На 3 април от 17.30 ч. в Градска библиотека ще започне срещата с младия писател Ангел Иванов.
Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Национална Априловска гимназия – първото новобългарско светско училище от 1835 г., чието Източно крило е построено от неговия пра-пра-праотец уста Продан Колев. Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор Янтра. Впоследствие завършва “Журналистика“ в СУ “Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио “Реакция“. Няколко години е телевизионен сценарист в различни телевизонни предавания, сред които  “Ку-Ку Презареждане“ и “Господари на Ефира“. Негови публицистични и художествени текстове са публикувани в немалко печатни и онлайн медии, сред които списание
“Джамборе“, сп. “Мениджър“, Webcafe, Actualno, КлинКлин, портал Православие.бг, Кинематограф.бг и др. Работил е още като наемник-надничар в завод за метали, рецепционист в хижа, гардеробиер в НДК, пазач в склад за топло и хидроизолации в ЖК “Люлин” 3 и копирайтър на свободна практика. Пътувал е на автостоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора Атон (няколко пъти). Част от тези многобройни пътувания са описани в настоящия сборник. Опитва се да бъде православен християнин, но невинаги му се получава. Споделя, че би искал да се завърне там, където никога не е бил, но обикновено се чувства като състезател по спортно ориентиране, който се е загубил в хотела след закуска, преди старта на надпреварата.
Ангел Иванов  е един от най-четените и вдъхновяващи автори на Православие.БГ. Неговите истории за вярата носят в сърцевината си пронизваща честност, несъкрушимо упование и усещане за безпределността на Божията благост.
Сборникът с разкази “Техническа проверка“ е неговата дебютна книга,
която съдържа текстове, писани през последните 12 години. В нея са събрани истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек.

Exit mobile version