хуманитарна помощ
хуманитарна помощ

Деца, родители и учители от детски градини в Асеновград се включват в дарителската кампания на МОН за Украйна. В рамките на седмица български ученици и деца от детски градини събират помощи за своите връстници в българските неделни училища в Украйна. Дарителската кампания на Министерството на образованието и науката  започна вчера (16-ти март) и ще продължи до 23-ти. Тя се осъществява със съдействието на Българския червен кръст.

Асеновградските детски градини „Асенова крепост“, „Никола Вапцаров“, чиито служители са членове на БЧК, вече приемат дарения в рамките на доброволческата инициативата „Деца помагат на деца“. Без да са част от доброволческата организация в кампанията се включват и от ДГ „Дружба“.

Събират се дълготрайни хранителни продукти, хигиенни материали, фенерчета, продукти от първа необходимост, раници и други ученически пособия. Даренията в ДГ „Асенова крепост“ се приемат на трите входа на детската градина.

Ето и списъкът за необходимите неща, които се събират:

Няма налично описание на снимката.
Даренията ще се съхраняват на подходящи места в учебните заведения до края на кампанията, а на 24 и 25 март ще се предадат в регионалните центрове на БЧК в страната. След това пакетите ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст.
Разпределянето за нуждаещите се ще поемат 12 организации на българи в засегнатата от войната държава. Те заявиха пред МОН готовност да организират собствен транспорт и да раздадат продуктите на децата и семействата им, казват от МОН.