Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Деца от ДГ „Никола Вапцаров“-победители в конкурс за изработка на кукерски маски

Деца от подготвителна група „Слънчовци“ към ДГ „Никола Вапцаров“ станаха победители в национален онлайн конкурс за изработване на кукерска маска или костюм „КУКЕРИ. Малките участници от Асеновград успяха да впечатлят журито със своя талант и най-вече с ентусиазма си при изработването на прекрасните кукерски маски. В надпреварата се включиха общо 70 участници и над 150 снимки на кукерски маски и костюми от цялата страна. Освен децата от града, отличия заслужиха и малчугани от Перник, Разград и София. За положения труд организаторите на конкурса посетиха лично децата в детската градина и ги наградиха с подаръци. Денят се превърна в истински празник за бъдещите първокласници. Те се включиха както в танцовите изненади, подготвени от организаторите на конкурса, така и изпълниха свои като поздрав за тях.

Още едно престижно отличие успяха да завоюват възпитаниците от подготвителната група към ДГ „Никола Вапцаров“-Асеновград. То е първо място в Националния конкурс „Път към славата“.


Повече за двете събития може да гледате тази вечер по телевизия ТВ САТ КОНМ, в емисията „Дневник“ от 19:30 ч. и 22:00 ч. утре вечер след новинарската емисия в рубриката „Тема от деня“.

Exit mobile version