Лекари и медицински сестри от няколко общинските болници, включително и в Асеновград, се включиха в протести днес. Служителите в медицинските заведения спряха работа между 12 и 13 часа. Недоволството на лекарите бе под мотото „Спрете да унищожавате общинското здравеопазване в България”. Повод за протестните действия е състоянието в сектора и невъзможността за оцеляване, коментират медицински служители.

Данни на Министерството на здравеопазването сочат, че задълженията на общинските болници в страната са 100 млн. лв. към декември миналата година.

Въпреки нелекото състояние на болницата в Асеновград, обаче, за миналата година има само двама напуснали. Новите попълнения са 5 на брой медицински служители, каза за ТВ САТ КОМ директорът на МБАЛ Асеновград д-р Иван Червенков. Той уточни, че проблемът с недостига на медицински персонал в последно време не се измерва в броя на напусналите страната медици, а в преминалите в частни болници здравни професионалисти. Червенков увери, че на този етап недостиг на медицински сестри в нашата болница няма.