Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Две деца от „Таню войвода“ се натровиха с хапчета

Две единадесетгодишни момичета от Детски дом „Таню войвода” в Асеновград са били приети в болница в събота, след като са пили хапчета, които са откраднали от медицинския кабинет в дома.

 Хафизе и Стоянка успели да откраднат ключа за медицинския кабинет, след което там намерили и ключа за шкафа с лекарствата. Там те пили от намерените медикаменти, малко след това на едното от момичетата му прилошало, повръщало, след което били отведени в болнично заведение. Двете момичета били приети в Университетска болница. 

В момента и двете са в дома и се чувстват добре. Временно изпълняващият длъжността директор на дома Бойка Бакалска смята, че децата са пили от лекарствата заради игра. Тя каза още, че децата са унищожили скъпи лекраства, цели блистери са били изсипвани в мивката, а даже едното момиче е възможно и  да не е пило от хапчетата. 

В Община Асеновград по инициатива на отдел „Закрила на детето” е бил  свикан консултативен съвет , който да разгледа случая и да предприеме мерки по предодвратяването на бъдещи подобни инциденти. 

Exit mobile version