Телевизия ТВ САТ КОМ

Един от четирите тунела по републиканските пътища в Пловдивска област е в недобро състояние

Инспектирани са и четирите тунела по републиканските пътища на територията на област Пловдив, съобщиха за ТВ САТ КОМ от Пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Един от четирите тунела, който е при 97-ми километър на третокласния път Кричим-Михалково, има нужда от цялостен ремонт. Съоръжението е в недобро състояние и без осветление. От Агенцията съобщиха още, че в програмата им се предвижда да бъде основно ремонтиран по ОП „Райони в растеж”, а през следващия месец ще стартира тръжна процедура за избор на изпълнител.

Тунелите, които са на второкласен път Асеновград-Смолян, са три – след Асеновград, преди Бачково и след Бачковския манастир.  В края на септември миналата година бе завършен техният ремонт. Тунелите са с нова асфалтова настилка, хидроизолация, облицовка, тротоарни блокове и LED осветление и са в добро състояние, информираха още от Агенцията и успокоиха, че съоръженията периодично се инспектират.

Припомняме, че в републиканската пътна мрежа има 34 тунела. 10 от тях са по трансевропейската пътна мрежа и са с еднопосочно движение – с лява и дясна тръба. Тунелите с дължина над 400 метра са девет.

Exit mobile version