ваканция
ваканция

В последния ден на коледната ваканция и към края на първия учебен срок, със сигурност всички ученици се питат кога ще са следващите почивни дни. А първият неучебен ден за 2022 г. ще бъде съвсем скоро, още на 1 февруари. Тогава е междусрочната ваканция.

Повече дни ще се почива през април, когато е пролетната ваканция. Традиционно тя ще е от 1-и до 10-и април и ще е за учениците от 1-ви до 11-и клас. Зрелостниците ще й се насладят само от 7-и до 10-и април.

За Великден ще се почива от 22-ри до 25-ти включително. Тази година големият християнски празник се пада на 24-ти април.

През месец май ще се почива на 2-ри заради 1-ви май (неделя), 6-и и 24-и. Неучебни дни ще са също 18-и и 20-и, тъй като това са датите за двата задължителни държавни зрелостни изпити. 25-ти май ще е неучебен, но присъствен ден за всички училищни, просветни и културни дейности.

Заради националните външни оценявания за седми и десети клас на 14-и и 16-и юни т.г., през тези дни, учениците от 8-и, 9-и до 11-и клас ще почиват.