Телевизия ТВ САТ КОМ

Финишира първият етап по изграждането на новото депо за отпадъци Капсида

Приключи първия етап от изграждането на регионалния център за твърди битови отпадъци за общините Асеновград, Първомай, Садово, Куклен и Лъки. Общата площ на депото е 323,10 дка, като към момента са изградени две клетки за отпадъци. Едната е с капацитет 150 000 м³ – за битови отпадъци, а другата – 75 000 м³ – за строителни отпадъци.

Предвижда се, освен готовите вече клетки, на тази площ да бъдат изградени и нови, каза кметът Караиванов. Предвидени са и административни сгради за обслужване на центъра. Изграден е басейн, в който постъпва инфилтрата от отпадъците. Намерението на ръководството на общината е да започне осъществяване на проекта за пречиствателна станция, в която този инфилтрат да се обработва, както и другите отпадни води на Асеновград.

         До момента дейностите по проекта са финансирани в размер на над 4,5 млн лв по програма ПУДООС. Довършителните дейности по реализацията са факт и предстои да започне експлоатация на депото, каза Караиванов. Наемането на работници ще започне след осъществяването на разчет за щатните длъжности. Засега на депото работи само охрана. 

Exit mobile version