ФК „Асеновец“ се подготвя активно за старта на полусезона. Първият официален мач на тима от Асеновград ще бъде с ФК „Димитровград“ на 17-ти февруари. Дотогава Асеновец ще изиграе общо 5 контролни срещи – първата бе с Избеглии, която завърши 1:5 за асеновградския отбор, втората се изигра през вчерашния ден. На стадион „Шипка“ гостува ФК „Свиленград“. Преди да започне втората контрола за асеновградчани и най-общо казано, малко преди началото на втория полусезон, питаме новия треньор Йордан Ковачев: Какви са заявките и стремежите на ФК „Асеновец“? Асеновец завърши първия полусезон на 8-мо място в Югоизточна трета лига с актив от 32 точки. Ковачев заяви, че няма конкретна цел за заемане на по-горна позиция в групата, важно е да се демонстрира добра игра и разбира се, да се запишат повече победи. Йордан Ковачев и преди се е занимавал с тренировъчна дейност, но като помощник треньор. Сега той следва да поведе клуба вече като старши треньор и да поеме отговорната задача за сплотяването и изграждането на отбора.

А освен с нов треньор, Асеновец ще стартира полусезона и с нови попълнения сред играчите. Един от тях е Славчо Шоколаров, шампион на България с Лудогорец. Шоколаров поема и треньорските функции при дублиращия отбор на Асеновец, т.е. при юношите от набор 2005/2006. Освен него, като играч при мъжете, към отбора има още нови попълнения, част от които са от младежите на Асеновец и така тимът на този етап има един наистина млад облик.

Колкото до самата контролна среща със Свиленград – въпреки студения ветровит ден и въпреки че мачът бе приятелски, момчетата на Асеновец, показаха добра игра. Срещата завърши 1:1.