ФК
ФК "Асеновец"
Отлично представящият се отбор на ФК „Асеновец“ започва подготовка в понеделник (17-ти). Това съобщиха от клуба чрез страницата в социалната мрежа на Трета Лига- Югоизточна група.
Играещият треньор Веселин Филипов ще има възможност да подобри страхотното представяне на отбора. Тимът заема пето място с цели девет победи през есента. В отбора няма напуснали играчи, а през пролетта ще се прибави и головата мощ на неостаряващия Александър Стойчев-Легендата, който се завръща на „Шипка“ от Спартак Пловдив.
До момента са известни и две контролни срещи с дублиращия отбор на Хебър и юношите старша възраст на Ботев Пловдив.
За първата тренировка на асеновградския отбор, треньорът Веселин Филипов събира играчите в понеделник (17-ти януари 2022 г.) от 16:00 часа на стадион „Шипка“. Първият мач пък ще се играе на 19 февруари срещу отбора на „Левски“ Карлово, а асеновградчани ще са гостуващия отбор.
В края на миналата година, след мача с ФК „Розова долина“, когато асеновградчани победиха „розите“ с 3:2, от асеновградския футболен клуб се похвалиха със завършването на един много успешен за тях полусезон. Ето какво написаха тогава в социалната мрежа:
„ФК Асеновец завършва един страхотен полусезон,като отдавна не сме имали по-добро представяне.Стадион „Шипка“ отново се превърна в крепост,а момчетата показаха,че всеки трябва да се съобразява с нас.

Силно се надяваме да успеем да запазим отбора, като се опитаме и да надградим и догодина да се представим още по успешно.
Браво на всички, които са част от отбора.
Предстои заслужена почивка.
Огромни благодарности и на вярната Асеновградска публика,която подкрепяше отбора през цялата година. Именно това е най-добрият показател за доброто представяне.“