Първото постъпило заявление в Общината за отпускане на еднократна социална помощ, в размер на 1000 лв., е от 82- годишна вдовица от Асеновград, а средствата са необходими за възстановяване на направени разходи за закупуване на медицински консумативи и за извършване на операция. Жената е със 100% трудова нетрудоспособност, доходите и са в размер на 270 лв.

45- годишен мъж от Асеновград моли Общината за сумата от 300 лв. за заплащане на наем на общинско жилище, за храна и дрехи. Мъжът е със 65% намалена трудоспособност, на постоянна медикаментозна терапия, частично платена от НЗОК. Доходите му от пенсия са в размер на 176 лв.

31- годишна неомъжена жена, със 100% загубена работоспособност, е заявила, че има нужда от финансови средства за наемане на лице, което да полага грижи за нея. От 16 годишна жената е диагностицирана със заболяване „множествена склероза”, в тежко здравословно състояние е, предвижва се с помощно средство, налага се до нея постоянно да присъства човек.

Четвъртото постъпило заявление за отпускане на еднократна социална помощ е от ПГ „Св. Патриарх Евтимий”-Асеновград. В писмото е описано, че семейството на ученичка от 12 клас, на което тази година предстои абитуриентски бал, не може си позволи да поеме разходите за таксата за бала и да осигури на момичето облекло за празничната вечер. Бащата на ученичката има здравословни проблеми, а майката е с ниски доходи.

Ще бъдат ли финансирани нуждаещите се и с какви средства предстои да разберем на Редовното заседание на Общинския съвет на 27 март.