Еднократна социална помощ за трима асеновградчани предстои да гласуват общинските съветници на града на 29 май, когато ще се проведе 60-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград.

Първото заявление, постъпило до градската управа, за отпускане на еднократна социална помощ, е от спортните клубове, членове на „ДФС -Асеновец“. Подпомагането е необходимо на треньор от Асеновград за направени разходи по закупуване на медицински консумативи за смяна на тазобедрена става. През месец април на мъжа е извършена тотална смяна на дясна тазобедрена става. Представени са две фактури за ендопротезиране и други услуги, които са на обща стойност 6660 лв. В доклада става ясно, че тази сума е непосилна за семейството, а предстои и смяна на лява тазобедрена става.

Второто постъпило заявление за отпускане на финансова помощ е от 44- годишна асеновградчанка, която с 91 % трудова нетрудоспособност. Жената страда от муковисцидоза и за да поддържа здравето и качеството си на живот, се налага ежегодно да провежда скъпоструваща венозна антибиотична терапия в домашно условия. Представени са 4 фактури за закупуване на медикаменти и консумативи на стойност близо 4 хил. лева.

Третото искане е от 39- годишна неомъжена жена за отпускане на еднократна социална помощ за дрехи и храна на детето и. Тя твърди, че няма доходи от трудова дейсност и сама отглежда детето си. От Дирекция „Социално подпомагане“ получава детски добавки в размер на 40 лв. месечно. През 2018 г. по решение на Общински съвет- Асеновград е получила еднократна социална помощ в размер на 200 лв.

Ще бъдат ли подпомогнати тези асеновградчани и с какви средства предстои да разберем на 29 май, когато ще се проведе 60-то Редовно заседание на Общински съвет Асеновград.