ОТПАДЪЦИ

Само за първото тримесечие на настоящата година петима души са глобени за замърсяване на територията на община Асеновград. За това съобщиха от градската управа.

На замърсяващите околната среда на територията на общината са съставени актове, за които вече има издадени наказателни постановления, информират още от общинска администрация. От там уточняват, че проверки за установяване на нарушители се осъществяват ежедневно и при констатиране на такива, съответно, се налага глоба.

Санкционирани асеновградчани, позволили си да изхвърлят нерегламентирано отпадъци има установени и през изминалата 2021 г. Сумата от съставените им актове е в размер на 1800 лева.

Нарушителите са констатирани на улица “Миньор“ (до нов гробищен парк), на улица “Индустриална“, в квартал „Долни Воден“, също и в село Конуш.

Община Асеновград призовава гражданите да сигнализират незабавно, ако станат свидетели на замърсяване или нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, с цел да се предприемат своевременни мерки по установяване на нарушителите, както и при възможност да се направят снимки.