Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” Асеновград получи одобрение на проекта си по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ за 2019 г.
Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2019 г. има за цел финансово подпомагане на проекти на обществените библиотеки при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници за насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.
Общата стойност на проекта е 9552 лв., като 8597 лв. ще бъдат финансирани от програмата, а 955 лв. ще бъдат съфинансирани от бюджета на библиотеката. Сумата ще бъде изразходвана за обновяване на библиотечните колекции. В проекта са включени 770 библиотечни документа, като броя на заглавията е 607.
36 % от заглавията, включени в проекта са на български автори, а
включените издателства са 92. Предстои подписване на договор с Министерство на културата, набавяне на заглавията, техническа обработка и включването им във фондовете на библиотеката.