Градската библиотека на Асеновград получи престижна  номинация и награда от конкурса „Библиотека на годината“.

По време на официална церемония на 31- вата Национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID среда, бяха връчени Годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за 2020 г. Събитието се проведе в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас.

Грамота за номинация в категорията „Библиотека на годината 2020“ – за цялостна дейност получи асеновградската културна институция. Номинацията е признание за работата и усилията й да бъде важна част от живота на общността.

Освен номинацията, бе връчена и  наградата „Снежана Янева“ – за „Иновативна библиотека“.  Това е награда, носеща името на дългогодишния председател на Българската библиотечна-информационна асоциация (ББИА) и инициатор на многобройни инициативи за модернизация на библиотеките, като неразделна част от демократичните промени в България. Отличие за библиотеката е и призът за въвеждането на иновативния проект „Приказките оживяват“ , както и създаването на дигиталния център.

„Престижните отличия са повод за гордост на всички граждани, партньори на библиотеката, както и на ръководството и екипа й, в навечерието на 40–годишнината от построяване сградата на библиотечната институция“. Това заяви директорът на библиотеката Милена Марковска.