Трафик, снимка: Пресиян Русинов
Трафик, снимка: Пресиян Русинов

Жители на асеновградската улица „Асен Карастоянов“ предлагат на градската управа улицата им да стане еднопосочна. Причините за това са интензивният трафик и натовареност на улицата, особено по време на учебната година. Всекидневното паркиране по нея, не само от живущите, но и от родители на учениците в близкото училище „Петко Каравелов“, прави обстановката още по-сложна, пишат те в портала за сигнали на Община Асеновград.

„Тъй като родителите взимат децата си с автомобили, особено в зимния сезон, когато вали и е студено, придвижването по улицата става невъзможно за два автомобила. Допълнително усложнява обстановката и хранителният супермаркет по надолу по улицата посока градския плаж. За нас живущите на ул. Асен Карастоянов ситуацията е неприятна и смятаме че най-справедливото решение е улицата да стане еднопосочна, по пример на съседната ул. „Любен Каравелов“, казват гражданите.

Трафикът в този участък е натоварен ежегодно, даже и по време на ваканциите, отчасти заради вече еднопосочната ул. „Захари Стоянов“, но и заради това, че в района са съсредоточени медицински кабинети, лаборатории, магазини, училища, и  детска градина, а районът е гъсто населен.