Думите не стигат, за да се опише това, което най-добрата ракета на България, Григор Димитров постигна тази вечер в Мадрид. Той успя да спечели бурните и всепоглъщащи овации на най-големия тенис корт в Испания, който ревеше неистово името му – при това срещу действащия световен номер едно Новак Джокович. Успя и да спечели победата – със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3.

Хасковлията показа на целия свят, че е не само бъдещето на тениса, но и настоящето и надигра най-добрия играч в света в спираща дъха над тричасова битка. В нея и двамата показаха страхотна игра, но Гришо бе този, който заслужаваше повече успеха.

Григор демонстрира за пореден път, че може да играе като равен с равен с най-големите в този спорт, но за разлика от предишните си опити, в които претърпяваше загуба, този път победи, напук и на крамповете, които получи в края на втория сет и така записа най-голямата победа в своята кариера, отстранявайки световния номер едно!

Освен страхотната победа, Григор Димитров си осигури още чек за 41,600 евро от наградния фонд и 90 точки за ранглистата, които се очаква да го изкачат с две места до рекордното в кариерата му №26 в света. В следващия кръг българинът ще срещне победителя от мача между Сантяго Хиралдо и Станислас Вавринка, които играят днес, а следващият му мач е в четвъртък – 09 май.