След сигнали за неработещо капково напояване в парка на ул.”Цар Освободител” и лошото състояние на растителността там, отправихме запитване към Общинска администрация дали знаят за проблема. По този казус отговорът е следният: „Относно поливната система, имаше проблем с електрозахранването в продължение на повече от месец. И апаратурата, задаваща времевия диапазон за поливане, изключваше. Бяха направени различни опити за свързване с генератори, батерия (UPS), подвързване към уличното осветление, които останаха неуспешни. От миналия петък (11.08.23 г.) проблемът с електрозахранването е отстранен, като има осигурено непрекъснато електричество и системата вече функционира, съгласно заложените параметри.”

Другите проблеми с т.нар. „Пърчова градинка” също си остават. За детската площадка беше предвидено поставяне на настилка, за която се изчакваше климатичните условия да станат благоприятни – температури над 10 градуса. Но на този етап и нея още я няма. Отговорът от градската управа е –  „възложено е на фирмата изпълнител да положи настилката и същата предстои да бъде изпълнена.”

По време на 47-то Редовно заседание на Общинския съвет, инж. Стоян Димитров заяви,че в парка е предвидено да има детско съоръжение за деца до 12 год. и комбиниран фитнес уред. До днес 15-ти август, все още няма нищо. По този казус ни обясниха следното: „Пари за изграждане на фитнес на открито в парка на ул. „Цар Освободител“ в Асеновград са предвидени в Бюджет 2023 г. на община Асеновград, какъвто все още не е гласуван на местно ниво, поради забавянето на Държавния бюджет. Може би, общински бюджет ще бъде обсъждан и гласуван на 20.09.23 г. (сряда), съгласно законовите срокове.”