цаца и море

Интензивни проверки в над 2000 търговски обекта по морето провежда Националната агенция по приходите, вижте за какво най-много следят експертите от агенцията.

Справка на Националната агенция по приходите сочи, че  в 4 от 10 от проверяваните заведения са открити нарушения.  От началото на месеца  над 100 данъчни инспектори са извършили изненадващи проверки на ресторанти, магазини, хотели, атракциони, паркинги, и други търговски обекти в морските ни курорти.

Борсите и тържищата, които снабдяват хотелите с храни и напитки, също са подложени на ежедневен мониторинг. Служителите от звеното за фискален контрол целят да проследят отчитането на приходите и издаването на касови бележки при плащането на стоки или услуги. За изминалия месец  май фискалните инспектори са проверили близо 1500 търговски обекта в цялата страна, като установените нарушения са близо 400.

При около 200 от заведенията и магазините е имало основание за прилагане на административната мярка „Запечатване на обект“.

В рамките на проверките, данъчните инспектори продължават да извършват контролни покупки, прилагайки т.нар. способ „таен клиент“ или провеждат явно наблюдение, което означава, че служители на НАП следят продажбите в продължение на няколко дни, след което се прави сравняване на резултатите с предходни периоди.