Градския парк

Поради засиления интерес от страна на гражданите, желаещи да бъде изградена кучешка площадка, в общинския сайт бе предоставена възможност да се определи най-подходящо място. На вниманието на гражданите бяха предложени три възможни отговора: Градският парк (Голяма алея до бившето лятно кино); Малката алея или така наречения кучешки парк или „Гората на живота“-това е пространството до спортна зала Асеновец .

При друго запитване за нуждата от изграждане на  кучешка площадка в Асеновград бе отчетено, че 86% от анкетираните са отговорили утвърдително, че в града ни има нужда от такава площадка. 12% не желаят реализирането на подобна идея.

Към днешна дата изборът на асеновградчани за изграждане на кучешка площадка в града вече е ясен.

От всички гласували, близо 40% посочват, че това трябва да бъде пространството зад бившето лятно кино в Градския парк. За предложението такава да има в „кучешки парк“ своя вот са дали 24% от анкетираните. Пространството до спортна зала „Асеновец“ пък е събрала 33% . Кучешка площадка да бъде изградена на други места са гласували малко над 3%.

Ръководството на община Асеновград е преценило, че най-важно е мнението на гражданите, поради което е взето решение да се съобрази с него. А именно, да зачете резултатите от анкетата и да уважи желанието на мнозинството кучешка площадка да бъде изградена зад бившето лятно кино.

От общинска администрация напомнят, че таксата за куче може да се плати до 31-ви март. Собствениците на четириноги, които все още нямат поставен чип, имат възможността да се възползват от облекчение, предложено от общината за поемане на по-голямата част от сумата при чипиране. На този етап, бройката от 100 кучета, които ще получат отстъпката, не е запълнена, срокът е до 31.03.22 г.