По засечен сигнал от телефона на изчезналия преди месец Радостин Парев днес екипи на полицията, подкрепени от военнослужещи в асеновградското формирование и от познати и приятели на момчето, извършиха издирвателна акция в района от бившия животински пазар до летище Пловдив, от двете страни на река Чая.
  
Мобилният оператор засякъл сигнал от един от телефоните на изчезналия на 07.02.15 г. Радостин Парев, по- известен в Асеновград като Бат Радо. След като се установява точно откъде е, незабавно се сформират три групи от хора, които да извършат претърсване. Те търсеха всичко, което може да бъде улика и да помогне за откриването на Радостин Парев. Периметърът на претърсване не бе никак малък. Търсеха се части от дрехи и обувки, телефони, всичко. В крайна сметка, отново не бе намерено нищо, което да подскаже.
  
Бат Радо е в неизвестност вече цял месец. Освен прякото търсене, от страна на полицията в територията на Асеновград и общината, той е обявен и за общонационално издирване. Затова началникът на Районното управление на МВР в нашия град главен инспектор Димчо Темелков призова всеки, който има някаква информация, свързана с Радостин Парев, да сигнализира в най- близката полиция.