Ковид отделение

Кметът Христо Грудев е подписал Споразумение за партньорство с Министерството на здравеопазването за подготовка и изпълнение на проект по процедура „Мерки за справяне с пандемията“, Приоритетна ос 9 „Подкрепа на здравната система за справяне с кризи“ по ОП Региони в растеж 2014-2020 г.

​С реализацията на проекта, асеновградската болница ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 359 820 лв. за изграждане на инсталация за производство на кислород с капацитет на захранване – 30 болнични легла. Така, при пълна заетост над половината от леглата с изграден достъп до кислород, с които  разполага болницата, ще имат осигурен кислород, произведен от собствена инсталация. С изграждането на самостоятелна инсталация за производство на кислород, ползван за медицински цели, МБАЛ – Асеновград ще осигури възможността за навременна медицинска помощ.

В същото време Ваксинацията е „зелените коридори“ протича при изключително засилен интерес,  отчитат от местната болница. З изминалия уикенд са били ваксинирани над 170 души. Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 постоянно нарастват, затова е  организиран и допълнителен ден, в който да се правят имунизации. „Зелен коридор“ предстои да бъде отворен  на 30.10.21 г. (събота) – от 08:30 ч. до 14.30 ч. С цел по-добрата организация,  управителят на МБАЛ Асеновград -доктор Червенков, е на място в кабинета и оказва съдействие на колегите си.