Ангел Хубенов е начален учител в ОУ”Ангел Кънчев” в Асеновград. За неговите ученици, той е любимият учител- винаги усмихнат, добронамерен, открил пътя към детската душа.

Рисувайки, Ангел Хубенов не търси материални облаги и не преследва творчески висоти. Той рисува от сърце и с желанието да достави радост, да бъде полезен.

В ОУ” Ангел Кънчев” е съхранено голяма част от неговото творчество, на което ежедневно се наслаждават децата от подготвителната група, учениците и екипа на учебното заведение.

Негово дело са интернет логата, стенописите във фоайето на подготвителната група, в кабинетите по английски език и физика, барелефа на Ангел Кънчев във фоайето на училището, както и стенописите на Асеновата крепост и цар Иван Асен втори.

Ангел Хубенов е търсеща личност. Потвърждение за това е изложбата му „Телефонни рисунки „. Всички рисунки са създадени с пръст върху дисплея на телефона. Изложба, каквато за първи се прави и показва в нашия град. Целта на твореца е да покаже, че телефонът е не само средство за комуникация и игри, а и средство, даващо възможности за изкуство.

Поздрав към първата самостоятелна изложба на Ангел Хубенов отправи директора на ОУ” Ангел Кънчев” Маруся Георгиева.

Учителят- творец беше поздравен с богата музикална програма от възпитаници на училището, в което работи.

Подробен запис от арт- събитието очаквайте по телевизия ТВ САТ КОМ.