Благотворителна ФотограДска Изложба
Благотворителна ФотограДска Изложба "Хора и улици, град като град"

Благотворителна ФотограДска Изложба под надслов „Хора и улици, град като град“ организират асеновградчани с идеята да се съберат средства за реставрацията на емблематичната чешма на Каварджията. Организатори са асеновградчаните Христо Коватлиев и Атанас Кендев.

Култовата старинна градска чешма на входа на квартал Свети Георги, която всеки местен знае и която е неизменно свързана с историята и духа на тази махала, се нуждае от реставриране. По идея на Христо Коватлиев преди година бе поставено началото на дарителската кампания за ремонта, а за да стане възможна реставрацията през юни миналото лято бе издадено строително разрешение, което заместник-кметът по строителството в Община Асеновград, инж. Стоян Димитров връчи официално на Христо Коватлиев.

Събирането на средства за ремонта на чешмата продължава, а изложбата, която ще се открие на 2 април в галерия „Крис“ в Асеновград, е част от инициативите за набиране на средства. Благотворителна ФотограДска Изложба под надслов „Хора и улици, град като град“ ще представи 40 фотографии от 13 автора. Те ще бъдат предоставени за откупка чрез дарения. Изложбата ще бъде подредена в галерията в продължение на 14 дни – от 2.04.2022 до 16.04.2022 г. Всеки който иска да помогне за реставрацията на чешмата, може да направи откупка.

Друга подобна изложба, със същата цел, бе проведена миналата година по време на Майските културни празници в града. Организатори тогава бяха Христо Коватлиев, Община Асеновград и сдружение „Станимашка фотографчийница“, а името, което носеше нестандартната изложба, логично също беше необичайно – „Станимашки абстракциЙ“. И тя беше с идеална, благотворителна цел, като събраните средства от продажбите на изложените колажи и картини, бяха дарени за възстановяването и рехабилитацията на чешмата на Каварджията и района около нея.

чешмата на Каварджията
чешмата на Каварджията