M4034S-4208

Автор: Ирина Иванова

Ежегодно, в продължение на 10 години, в навечерието на Деня на православната християнска младеж и семейство, асеновградският художник Ангел Тулев откриваше самостоятелна изложба. Тази негова инициатива беше посветена и на рождения му ден- 21 ноември. Последната изложба, на която се радвахме и на твореца и на неговите картини, беше миналата година, на 70- тия рожден ден на Ангел. Само 4 месеца след това, Ангел Тулев почина внезапно, но ни остави прекрасния спомен за себе си като скромен, всеотдаен и честен човек и като художник с богата творческа биография. Остави ни незабрава… Това, че художникът не е забравен, беше потвърдено от уредената в негова памет изложба.

Продължавайки традицията на Ангел Тулев, в навечерието на 21 ноември и в негова памет Диляна Николова, Димитър Ненкин, Илиян Илиев, Цветан Руснаков, Бони Вакрилова, Благовеста Атанасова и Емилия Калоферова подредиха свои творби до картини на своя незабравим колега и приятел.

Изложбата събра във фоайето на Градската библиотека „Паисий Хилендарски” множество приятели и почитатели на творчеството на Ангел Тулев. Експозицията откри Марияна Дафчева, заместник председател на „Ново Арт общество” в Асеновград.