Безплатни лекартсва за лечение на ковид

Регистрираните с Ковид-19 могат да получат безплатни лекарства, предписани както от общопрактикуващия лекар, така и от ковид зоните. Това обявиха от здравното министерство. Здравната каса ще заплаща за домашното лечение на здравноосигурените лица с доказан COVID-19, установен с ПСР или с антигенен тест, като всяка една аптека на територията на страната, работеща със здравната каса , ще може да изпълни рецептата.

Сред лекарствата са кортикостероиди, антикоагуланти и антибиотици. Медицинското лице, назначаващо терапията, ще прави преценка за вида лечение. Самите  COVID-зони бяха създадени, за да се осигури на гражданите с по-леки или със средно тежки симптоми на инфекцията, още една възможност да бъдат прегледани, изследвани и да получат лекарства за лечение, целта е да се облекчи  натискът върху болниците.

Как асеновградчани коментират информацията на Министерството на здравеопазването за осигуряването на безплатни лекарства за лечение на ковид и колко е струвало реално на преболедували болестта жители на града, може да гледате в анкетата, която ще се излъчи тази вечер по телевизия ТВ САТ КОМ в емисията „Дневник“ от 19:30 ч. и 22:00 ч.