пенсии

И през ноември всички пенсионери ще получат допълнително към пенсиите си по 120 лева. За това съобщиха от Националния осигурителен институт.

Пенсиите и добавките за месеца в размер на 120 лв. ще бъдат изплатени в периода между 8 ноември (понеделник) и 22 ноември (понеделник). Допълнителната сума  ще бъде изплатена на над два милиона пенсионери.

Сумата се изплаща за втори поред месец. Тя замества допълнителните 50 лева, давани еднократно до месец септември. Близо 249 милиона лева са предвидени за добавката. По 120 лева пенсионерите ще получат и през последния месец на годината.

Чрез пощенските станции изплащането  ще се осъществява съобразно график,  предварително обявен във всяка една от тях. От НОИ уверяват, че по банков път октомврийските пенсии ще бъдат платени на 8 ноември 2021 г.

Как пенсионери от Асеновград коментират изплащането на помощта от 120 лв. в условията на високи нива на инфлация, може да гледате тази вечер в информационната емисия „Дневник“ по телевизия ТВ САТ КОМ от 19:30 ч. и 22:00 ч.