Имаме готовност за обявяване на обществените поръчки с реализирането на обектите в инвестиционната програма .До края на тази и началото на другата седмица ще бъдат обявени първите обществени поръчки свързани със строително-монтажни работи за обекти от нея.

            Приключила е процедурата по доставка на разстителност в Община Асеновград. Избран е изпълнител, надяваме се да няма обжалвания и да започнем доставката на растителност. Едновременно с това сме в процес на озеленяване и избор на озеленител и до края на този месец ще започне реализиране на договора по озеленяване  на града.

            Процедурата по охрана на  общинските обекти е обжалвана и в момента е в КЗК. След като приключат дейностите в комисията за защита от конкуренцията, ще обявим изпълнител или ще потвърдим избрания.

            Предстои обявяването на нови процедури за осветление на града и за транспорт.

            Проектите, които реализираме с европейско финансиране приключват.

            Имаше допълнителни дейности по проекта ,,Аман дере‘‘. Предстои обявяването на процедура за допълнителните дейности за отводняването му.

            Проеката за енергийна ефективност  на училищата е обжалван във Върховен Административен Съд, където ще има дело на 16 май.

            По проекта ,,Център за настаняване от семеен тип‘‘ се провеждат строителни извършвания, разплатили сме част от тях и продължава дейността по него. В срок са всички дейности и по отношение на финансиране и по отношение на извършена работа.