Как се работи в малцинствени ромски общности? Може ли японската дисциплина и уважение да се превърнат в част от живота на децата там? В Деня на детето отговор на тези въпроси откриваме в ОУ„Отец Паисий”, с. Искра, където близо 30 деца имаха възможност да тренират карате през тази учебна година.

Училището в. с. Искра е от защитен тип. В него се образоват основно ученици от ромски произход, час от които са застрашени от отпадане от образователната система. Чрез заниманията по интереси в учебното заведение се търсят нестандартни и разнообразни методи за задържане на децата в училище. За това разбира се помагат дейностите, които са приятни и интересни за тях.Оказва се, че в това число влизат уроците по карате. Училищното ръководство кани сенсей Илхан Наимов да се включи като учител на децата в заниманията по интереси, той откликва на молбата и достига до сърцата на възпитаниците на школото. По неговите думи карате също влиза в техните сърца.

Проектът обхваща една учебна година, така че сега той е към своя край, но Илхан Наимов се надява, че това няма да е сложи край на усвоената от децата дисциплина и възпитание.

Подробности гледайте тази вечер в новините на телевизия ТВ САТ КОМ.