Телевизия ТВ САТ КОМ

Как се представиха депутатите от Асеновград в 41-то Народно събрание

Силвия Хубенова, Илия Пашев и Йордан Бакалов са тримата политици от Асеновград, които бяха избрани за депутати в 41-то Народно събрание. Какво свършиха те във времето си като избраници на народа, с какво ще бъдат запомнени и какво направиха за родния си град? Това са въпросите, чиито отговори ще потърсим в следващите редове.

Ден след като 41-то народно събрание бе разпуснато решихме да проучим какво са свършили 3-мата народни представители от Асеновград – Силвия Хубенова, Илия Пашев и Йордан Бакалов. Първо се допитахме до Интернет. Справката ни показа следното Дамата от тройката – Силвия Хубенова, участва в цели 13 от така наречените групи за приятелства, като например с Гватемала и Албания, а на групата за приятелство с Швейцария даже е председател. Името на Хубенова се свързва с работата по някои законопроекти. За сметка на това, активността на бившия зам.-кмет на Асеновград – Хубенова от трибуната на народното събрание е равна почти на нула. Точно толкова – нула са изказвания от трибуната на парламента на другия асеновградски депутат – Илия Пашев. Неговата дейност по изработването и законопроекти е почти толкова активна, колкото и питанията му от парламентарната трибуна – почти нула. Малко по – различно стоят нещата при третия депутат от Асеновград – Йордан Бакалов. Той не се откроява с много участия в групите за приятелство, но за сметка на това е работил по доста законопроекти, а въпроси към управляващите е задавал десетки пъти.

За нас остава да се надяваме, че ако има асеновградско присъствие и в следващия парламент – то то ще бъде няколко идеи по – будно и освен в групите за приятелство с близки и далечни страни, ще помогне в града ни да бъдат свършени неща, от които Асеновград има спешна нужда.

Exit mobile version