Общинската избирателна комисия – Асеновград публикува образците на бюлетините, с които ще се гласува на местните избори. За Община Асеновград те са 19 на брой.  Един брой е тази за избор на общински съветници. В левият и край в квадратчета са разположени номерата на дванадесетте партии, коалиции, местна коалиция и опцията „Не подкрепям никого“. В дясната и част в кръг са номерата за преференциалния вот. Там ще може да подкрепите своя предпочитан кандидат.

Общински съветници

Една е бюлетината и за избор на кмет на Общината. Тя се състои от 10 реда. В ляво е изписано наименованието на съответната партия, коалиция или местна такава. След нея в средната част на бюлетината в квадратче са разположени номерата, които бяха отредени от ЦИК и ОИК на съответната партия или коалиция. И в дяснатата част, непосредствено след квадратчето с номер на партията или коалицията е името на нейния кандидат за кмет на Общината. Като на 10-ти ред на това място е поставена опцията „Не подкрепям никого“.

кмет община

17 са селата, които ще избират свой кмет на изборите на 29-ти октомври. Толкова са и бюлетините за населените места в Асеновградско. Те изглеждат по идентичен начин с тази за кмет на общината. Както ви съобщихме в някои села кандидатите за кметския пост са четирима, другаде трима или двама, не липсват и такива само с един кандидат. Иначе в селата ще се гласува с общо три бюлетини: за кмет на кметството, за общински кмет и за общински съветници.

Червен Тополово Стоево Патриарх евтимово Нови извор Новаково Нареченски бани Мулдава Леново Конуш Козаново Избеглии Златовръх Жълт камък Долнослав Боянци Бачково