По традиция към края на годината кметът организира брифинг, по време на който се обобщават приключените проекти и се съобщават предстоящите такива или тези, които са все още в процес на работа. До края на настоящия мандат не остава още много време и днес градоначалникът д-р Христо Грудев сподели пред медии информация относно свършеното в Общината през последните 4 години.

Кметът започна с по-актуалните обекти, по които се работи, като Караалановото училище. Относно него д-р Грудев уточни, че е по-особен обект спрямо спецификата на ремонта, обуславяща се от факта, че сградата е паметник на културата. Всичко се работи на ръка и нещата се случват по-бавно. Като особено важни, кметът определи проектите за рекултивацията на старото сметище – дейност, която стана ясно, че е приключена и предстои издаване на Акт 16 и засаждане на нови дървесни видове на обновеното място, а също така и изграждането на компостиращи и сепариращи инсталации на Депото за битови отпадъци.

Особено внимание бе обърнато на ремонтите в областта на спорта, а именно: реновирането на спортна зала „Асеновец“, на щанги залата, на стадион „Шипка“, на залата в с. Тополово, изграждането на спортни и детски площадки, кътове за отдих и други подобни, реализирани по различни проекти. Кметът не пропусна ремонтните дейности на възлови пътни артерии, като Пловдив-Асеновград, Асеновград-Първомай, Асеновград-Садово и др. По неговите думи изграждането на добра инфраструктура е предпоставка за съживяване на съответния район. Той припомни и ковид ситуацията във връзка с предприетите от Общината мерки за ограничаване разпространението на болестта. Събирането на сумата в размер на около 300 хил.лв. за 24 часа от дарители за Ковид отделението бе определена като нещо, което не се случва често.
Съвсем скоро бяха изградени 2 фотоволтаични инсталации – на болницата и на библиотеката и те вече работят, показвайки резултати, допълни кметът.

Изграждането на нова детска градина, ремонтът на площада, чийто втори етап предстои, водопроводът в новия квартал Баделема II, осигуряване на допълнително водоснабдяване на 5 асеновградски села, също бяха сред споменатите важни за Асеновград и региона начинания.

Подробен материал, свързан с отчетния брифинг, очаквайте по телевизия ТВ САТ КОМ.