Телевизия ТВ САТ КОМ

Кампанията „Висящо кафе” набира скорост и в Асеновград

Една седмица измина от началото на кампанията „Висящо кафе” в България, която изненадващо за нашите ширини започна да придобива сериозни размери. Асеновград от два дни също е част от кампанията. От години в кафенетата по света съществува негласното споразумение, че всеки може да поръча „висящо кафе“, което да плати без да консумира. Това кафе е платено и ще чака своя клиент, който по различни обстоятелства не може сам да си го плати. С кодовия въпрос: „Някой поръчвал ли е „висящо кафе?“, той ще признае на сервитьора, че няма пари, за да плати своята напитка и ще получи възможността да поръча кафе, платено и подарено на него от непознат. Изключително простата схема е разпространена в цял свят, сега и България е част от  инициативата. Хилядите в мрежата, подкрепили идеята, и стотиците вече включили се в нея из страната вдъхнаха надежда, че крайният егоизъм не е завладял българина и той все още обръща поглед и към хората в по-лошо положение.

От два дни асеновградско заведение предлага услугата „Висящо кафе”. До момента един човек в неравностойно положение се е възползвал от „услугата”, а девет са хората, заплатили „висящи кафета”, това разкри за  екип на ТВ САТ КОМ управителят на заведението, включило се в благородната инициатива. 

„Висящото кафе“ е малък подарък, който можем да направим на непознат и който може да ни се върне, когато самите ние имаме нужда от него. 

 Текст: Зорница Георгиева, стажант- репортер

Exit mobile version