В Община Асеновград е постъпило предложение от клуба по спортни танци „Асеновец” за финансиране на проект „Спортът срещу агресията”. Председателят на спортния клуб Дойка Апостолова каза за ТВ САТ КОМ, че участват с проекти за младежка дейност още от 1997 г. От тогава до сега подбират различни каузи, в които централно място е спортът, който помага за развитието на деца и големи. За предстоящия проект Апостолова уточни, че реализирането му ще е свързано с честването на различни международни празници, пропагандиращи здравословния начин на живот и борбата с агресията, като акцентира на факта, че екипните отношения в този вид спорт – кавалер-дама, са такива, че децата от малки се учат на обноски, на отношение между мъж и жена и пренасят това, което са научили, и в живота.
На 28 март, когато ще се състои третото за годината Редовно заседание на Общинския съвет, ще стане ясно дали ще се отпуснат средства за проекта, или не.
Дойка Апостолова припомни, че при реализирането на последния такъв проект, с наименование „Спортът срещу детската престъпност и наркомания“, е имало голям интерес и успех и от страна на участниците в него, и от страна на асеновградчани.