Кметът Христо Грудев
Кметът Христо Грудев

Кметът д-р Христо Грудев се ваксинира днес с трета бустерна доза срещу COVID-19. Заедно с него ваксини си поставиха съпругата му, както и близо 40 служители в Община Асеновград.

„Минаха повече от три месеца след поставянето на втората доза, с която с моята съпруга се ваксинирахме и смятам, че е уместно и препоръчително да си поставим и третата, съгласно мнението на водещи специалисти в тази област. Поканих и много колеги от Общинска администрация, които днес също са тук и се ваксинират.“, каза кметът Грудев.

Не е добра новина, че по-голямата част от желаещите да се ваксинират днес са тук за бустерна доза, коментира още той, а няма новожелаещи за първа ваксина. Това реално означава, че едни и същи хора се ваксинират. В страната може би вече достигнахме близо 30% ваксинирани и задържаме нивото, точно те сега си поставят бустерната доза. Останалите 70% за първа доза – нововаксинирани, ги няма, което не е добре, обясни още кметът.

„Това е в крайна сметка е въпрос на личен избор.“, допълни той. „Ние с моето семейство сме решили да следваме пътя, който препоръчват водещи медицински специалисти.“

Кметът си постави ваксината на Пфайзер. Ваксинационният кабинет разполага и с останалите видове ваксини, които се поставят в страната. Същата ваксина си поставиха и съпругата му, секретарят на Общината инж. Петър Иванов също избра ваксината на BioNTech.