Уважаеми съграждани!

Всички ние, заедно, започваме едно ново начало. Вярвам, че бъдещето, което очаква асеновградчани, е светло и позитивно. Благодаря за подкрепата, която получих от всички вас! Да прегърнеш неизвестното е огромно предизвикателство. Живеем в надежда и несигурни времена. Зная, че Асеновград е изправен пред множество трудности. Но обръщайки поглед назад към вече отминаващата си година, виждам вашето доверие. Вярвам, че обединени, с общи усилия, ще постигнем резултати за по-чист, по-зелен, по-спокоен и по-красив град. Защото Асеновград принадлежи на всички ни. И вратите на общинската администрация са винаги отворени за асеновградчани. От самите нас зависи дали градът ще процъфтява и ще се разраства в икономически и демографски план.

Цел, отговорност и дълг на градската управа и в частност – моя, като кмет на община Асеновград, е да се справяме с нередностите, за да живеят децата и внуците ни в една по-достойна среда. Нашата обща мисия е да пазим града като място, в което съхраняваме своето наследство и история.

Векове наред народът ни е посрещал Нова година с надежда за по-добър живот, за късмет и справедливост, за плодородие и здраве. “Колкото зърно по полето, толкоз здраве и берекет в тази къща” – често ще повтарят тези дни сурвакарите. Нека бъдем силни и упорити в осъществяването на своите планове и в същото време – със съчувствие, искрена и реална подкрепа към хората, които се нуждаят от това. Нека в светлата празнична новогодишна нощ отворим душите си за повече доброта, човешка топлина и обич.

По повод коледните и новогодишни празници пожелавам на вас и семействата ви най-вече здраве, дълголетие и сили! Пожелавам ви здравето, за да го имате и да дочакаме по-хубавите неща, които предстоят през новата година! Приемете и най-искрените ми благопожелания за ползотворни дела, за топлота и доброта – дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти!

 

Честито Рождество Христово!
Щастлива Нова 2020 г.

 

д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград