Коледен крос

За осма година в Асеновград ще се проведе традиционният „Коледен крос“. Припомняме, че заради пандемията миналата година в Асеновград спортната инициатива не се състоя.

Маршрутът е от площад „Академик Николай Хайтов“ в града до Асеновата крепост и обратно и е с дължина 5 километра. Не е задължително участниците  да пробягат разстоянието, може просто да го извървят.  Датата, на която ще се проведе събитието, е 18 декември, а стартът ще бъде даден на централния площад в 12:30 часа. Всички желаещи да участват могат да се регистрират онлайн безплатно. Тези, които не са успели да го направят онлайн, могат да се запишат на място, 30 минути преди самото състезание, отново безплатно. Ограничение във възрастта няма. Всички участници ще бъдат включени в томбола с награди, осигурени от организаторите.

През годините множество асеновградчани и гости на града се включват с ентусиазъм в спортната надпревара. През 2019 година Коледният крос събра над 300 участници. Най-малкият участник бе на 2 години, а най-възрастният на 83 год.