снимка: chinadaily.com.cn
снимка: chinadaily.com.cn

Ваканция за Коледа очаква съвсем скоро всички ученици. Почивните дни започват в петък (24-ти декември 2021 г.) и ще продължат до 3 януари 2022 г., включително.

Следващата ваканция ще е междусрочната и ще е само един ден – на 1 февруари 2022 г., тъй като на следващия ден започва вторият учебен срок.

Десет дни ваканция ще имат учениците от I до XI клас идната пролет – от 1 до 10 април 2022 г., а за зрелостниците пролетната ваканция ще бъде само четири дни – от 7 до 10 април.

По информация на Министерството на образованието, публикувана на Фейсбук страницата му, присъственото обучение за учениците след направен тест, продължава и след зимната ваканция.

Ето какво каза министърът на образованието и науката, акад. Николай Денков, по БНТ: „Подходът за присъствено обучение в училище в условията на масово тестване за COVID-19 продължава и след зимната ваканция. Масовото тестване остава в областите със заболяемост над 250 на 100 000 души.“

Министър Николай Денков е провел две срещи с новия министър на здравеопазването Асена Сербезова, след встъпването си в длъжност. По време на срещите той е обяснил каква е необходимостта от предвидимост при ново затваряне на учебните заведения, да има ясен план при какви условия децата ще се връщат в клас.
Акад. Николай Денков припомни също, че дали учениците ще учат онлайн или присъствено и при какви условия, се решава от министъра на здравеопазването в зависимост от епидемичната обстановка.