ваканция

Наситена с културни мероприятия се очаква да бъде настоящата седмица на юни в Община Асеновград.

Още в първия ден от седмицата асеновградчани и гости на града имат възможността да присъстват на откриването на гостуващата изложба на Народна библиотека „Иван Вазов“: „Калиграфско-художествени школи и писарски средища по българските земи“, разположена в Градската библиотека на Асеновград.

На 21 юни-вторник, в НЧ“ Н.Й. Вапцаров- с. Мулдава стартира инициатива, подготвена специално за най-малките читатели на библиотеката: „Ваканция в библиотеката.

Отново на 21 юни, от 18:00 ч, в Градската библиотека на Асеновград по повод 20 години от създаване на групата ще се състои концерт на фолклорна група „Детска песен – Надежда Хвойнева“.

На 22 юни от 11 часа отново в Градската библиотека ще се проведе среща на Вал Стоева от фондация „Детски книги“.

От 18:30 ч. в НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“ ще бъде представен филм-импресия за Паисий Хилендарски.

На 23 юни от 17:30 ч. в Градската библиотека на Асеновград чества своя 40-годишен юбилей.

По време на филмовия фестивал МЕНАР Филм Фест, в рамките на седмицата, зрителите ще могат да гледат филми от Китай, Иран и Афганистан.

На 24 юни в Асеновград ще се проведе традиционния обичай Калиница, а НЧ „Христо Ботев“ в асеновградския квартал „Долни Воден“ организира „Еньовден – традиции и обичаи“ . Същият ден, само че в НЧ „Никола Й. Вапцаров“ в с. Тополово ще има  беседа на тема „Билките – природното богатство на България“, а на 25 юни с. Ибеглии ще посреща гости за своя традиционния събор.