Асеновград надпис

Събитията, включени в календара на Майските културни празници, продължават и през почивните дни.

Още тази вечер от 17:00 ч. до 00:00 ч. ще бъде дадено началото на инициативата Европейска нощ на музеите. Входът е свободен за Исторически музей – Асеновград, Етнографска къща и Старинно училище „Свети Георги”.
От 18:00 ч. – пред Историческия музей ще може да чуем поздрава на Музейната музикална школа и ДФ „Косара“ с изпълнението „С аромат на пролет“. От 20:00 ч. – в Старинно училище „Свети Георги“ всички асеновградчани и гости на града ще могат да се насладят на концерта на Веселина Пашалиева –Джаз под липите“. Благовест Янков – китара, Николай Карагеоргиев – китара, Mark Bowering – бас китара и Кирил Илчев – ударни

На 14. Май-събота, в 09:30 ч. ще се проведе Майски поход с маршрут: местност „Метоха“ – параклис „Свети Илия“ – местност „Сухата чешма“ – параклис „Свети Николай“ – Национален парк Асенова крепост – параклис „Свети Атанас“ – Лясковска река и обратно. Организатори на събитието са ОП „Туризъм“ и Общински Младежки съвет. Същият ден в Градската библиотека ще се състоят две прожекции за деца и възрастни от програмата „Образователен планетариум“ от 10:30 ч. ще започне  „Любопитни факти за Космоса“, а в 11:30 ч. филма „Нашата слънчева система“.

В неделя, точно от 18:00 ч., е концертът „Рок на живо“, включващ изпълнения на местни рок групи и музиканти.