Най- ценният европейски футболен трофей Купата на УЕФА от Шампионската Лига пристигна днес в Пловдив. Стотици запалянковци успяха да се снимат с нея и да се докоснат до легендата на футбола в България Христо Стоичков.
   Час, преди да пристигне шампионският трофей, безброй почитатели на футбола и просто случайни минувачи имаха възможността да наблюдават и да се насладят на предварителната програма, подготвена от организаторите. Участниците представиха различни музикални изпълнения и танцови хореографии. Впечатление направиха представянията на момичетата от мажоретния състав „Динамика“ към Общински детски комплекс Пловдив, както и различни песни и изяви на самодейни състави.
   Така, в танци и музика минаваше времето и безброй зрители чакаха с нетърпение Купата на УЕФА да пристигне в Пловдив на площада. Футболни запалянковци и фенове на различни отбори се обединиха, очаквайки заедно и трепетно обсъждаха предстоящото събитие.
   Купата бе посрещната на централния площад в Пловдив, точно в 12 ч. Сред официалните лица бяха заместник- кметът по спорт Георги Титюков, председателят на Комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет на областния град Атанас Узунов, както и плеяда от футболни звезди. Както споменахме преди малко, на площада в Пловдив бе и единственият българин, който е спечелил най- авторитетният европейски клубен трофей и се е докоснал до него- звездата Христо Стоичков. А както знаем, за щастие на пловдивчани, той им е съгражданин, което е огромен повод за гордост и признателност. Стоичков е един от малкото българи, благодарение на които страната ни се е прочула в положителна насока.
   След дълго продължилите снимки с футболната легенда и Купата на УЕФА, Христо Стоичков успя да слезе от автобуса, подкрепян от ръкоплясканията на своите фенове. Пред медиите великият българин разкри какво е чувството да си домакин на подобно грандиозно събитие. Той разкри, че не само се гордее със случващото се днес на площада, а и е развълнуван, че всичко това го връща назад в спомените му към славното минало.
   Гандиозното събитие днес на площад „Централен“ в Пловдив поднесе на запалянковците много близки срещи с Купата. Те имаха възможността да се докоснат до звездите и да усетят духа на УЕФА. По лицата на всички се описваха вълнение и гордост. Посрещането на Купата донесе на всички футболни фенове и посетители много незабравими емоции. Качен на атрактивен двуетажен открит автобус, трофеят започна своята обиколка от Берлин на 20.09.13 г. След това, премина през Унгария, Румъния и Босна и Херциговина. На България, обаче, бе предоставена престижната чест и тежката задача да изпълни най- главната роля. А именно- организирането на финала на европейската обиколка тази година, чийто край се състоя в Пловдив.