Лични лекари излязоха днес на протест в няколко области от страната. Кога и как техните колеги в пловдивско ще се присъединят към стачните действия ще бъде обсъдено на специално организирана среща тази вечер, заяви за ТВ САТ КОМ председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Александър Калайджиев.  Той все пак заяви, че е почти сигурно, че ще има стачни действия.  Калайджиев обрисува основните причини за стачката, като наблегна на факта, че те не са финансови. По неговите думи по-скоро проблемът се крие в липсата на комуникация и във взимането на едностранни решения от страна на Министерството на образованието, без да се взима под внимание мнението и предложенията на медиците.

  Д-р Лилия Ставрева, общопрактикуващ лекар в Асеновград, коментира, че тя и нейните колеги в града неминуемо ще се включат в стачните действия. Уверение за тази нагласа даде и председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

  А пациенти, които чакаха днес пред кабинетите на своите лични лекари, споделиха, че не знаят за какво точно е протестът, някои от тях дори не бяха чували, че се подготвя такъв. Не липсваха и хора, които заявиха, че не биха подкрепили стачката на личните лекари, макар и да не са наясно относно причините за нея.