Утре сутрин в читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски“ ще се състои поетично матине, организирано от литературен клуб „Орфей“ към читалището.

То ще започне в 9.30 ч., като авторите на произведенията, намерили място на страниците на сборника, членове на асеновградския клуб и техни приятели и съмишленици от други населени места, ще ги представят. Това обясни Василка Дойчева, организатор на матинето и председател на ЛК „ Орфей”.

Василка Дойчева

На чаша кафе и поезия в съботната сутрин канят от клуба и допълват, че входът е с усмивка.

Автори в новия сборник са: Василка Димитрова; Василка Дойчева; Вергиния Илиева; Галина Петрова; Десислава Иванова; Елена Славкова; Златина Садразанова; Иванка Янкова; Йордан Кожухаров; Катя Рускова-Димитрова; Николай Колев; Никола Филипов; Румяна Шопова; Румяна Иванова; Стефан Сираков; Стойне Иванов; Таня Банкова; Фани Йорданова; Христо Згуров; Цвета Михайлова и Юлияна Атанасова.

Очаква се на събитието да гостуват приятели на клуба от Пловдив, Ботевград, Ловеч, от Крумово и др. Всеки един любител на поезията и прозата е добре дошъл, каза Василка Дойчева и допълни, че желаещите могат да получат и сборник, при това с автограф от присъстващите на място автори.

Сборникът „Някой докосна душата ми“ излиза за трета поредна година, сподели Василка Дойчева, организатор на литературното матине. Много сме щастливи, каза тя, защото успяваме да се организираме и да издаваме сборника със собствени средства.