Отново първа и отново перфектна на поредното състезание по планински ултрамаратон, който се проведе на 15 и 16 май, се представи асеновградчанката Мая Танева. Тя финишира първа сред жените и четвърта в общото класиране сред съревнование между 31 бегачи.

Първото издание на планинския ултрамаратон „Тракия ултра“ (Ягодинска пещера) стартира вчера, събота, в 7 ч сутринта, от центъра на Широка лъка, точно пред Националното училище за фолклорни изкуства и продължи 26 часа с ниво на планинска трудност 6, 95км (5620D+) и сертифицирано от ITRA.

Организатор на ултрмаратона е Николай Марангозов, който организира и ултрамаратоните Персенк Ултра и Орехово Ултра.

Трасето на ултра маратон Ягодинска Пещера Ултра 95 се проведе около Ягодинската пещера и премина през много забележителности в района. Пещерата е проходна, затова състезателите преминаха по цялата дължина на пещерата, връх Перелик и град Триград, както и други красиви села в Родопите като Мугла, Гьоврен и др.

Първи на 95К се класира Димитър Маринов, който взе 95-те километра през планинския терен за 13:26:20 ч. Втори се класира Гено Увардов с резултат 14:55:01 ч., трети бе Галин Маринов с резултат 14:55:02, а веднага след тях финала пресече и първата сред жените – Мая Танева, която превзе трасето за 18:41:24 ч.

„едно състезание, което до последно те държи за гърлото от бушуващи емоции. В сърцето на Родопите и Родопите в сърцето! Благодаря ви за подкрепата на всички фронтове!“, написа след финала Мая в профила си във Фейсбук.