Премиера на списанието за литература и култура „Мечта за книга”изцяло с асеновградско участие , се състоя в камерната зала на НЧ „Родолюбие-1873”.
20 асеновградски автори са представени от издателство „Български издател” и фондация „Буквите” в списанието „Мечта за книга”.
Освен творби от авторите Александра Кирева, Атанас Георгиев, Василка Дойчева, Вера Игнатова, Гинка Демирева, Димитър Атанасов, Елена Славкова, Златина Садразанова, Иванка Янкова, Калинка Милева, Калинка Трифонова, Лиляна Райчева, Мариана Дафчева, Радка Бойчева, Росица Стойкова, Румяна Златилова, Стойне Иванов, Фани Йорданова, Христо Георгиев и Христо Субашев са публикувани техни биографични и творчески данни с портретите им. На първата корица на списанието пък е поместена картина от асеновградския художник Димитър Ненкин.
Изданията бяха представени от Мариана Дафчева и Люба Славова, а присъстващите автори прочетоха свои творби.
Представянето на списанието беше предшествано от асеновградската премиера на стихосбирката „Очи за залез” от Мариана Дафчева, спечелила през 2016 г. поетичния конкурс „По стъпките на лятото” на фондация „Буквите”. „Очи за залез „ потапят читателя в топъл свят, белязан от дълбока чувствителност и пречупен през призмата на женствеността. „Очи за залез „ са очите на любовта, с които можем да видим красотата на света в неговата хармонична цялост”, така определя литературната творба редакторът Нели Господинова.