Телевизия ТВ САТ КОМ

Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инспектира ремонта на пътя Асеновград-Пловдив

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направи инспекция на строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път Пловдив – Асеновград. На събитието присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Стартът на рехабилитацията на финансирания по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 проект бе даден на 10 август.

На срещата бе коментирано, че проектът за разширението ще бъде преработен до края на годината, като се предвиждат две локални платна от двете страни на основното трасе, а на 11-километровата отсечка ще бъдат изградени пет пътни възела, едно от тях ще води към летище „Пловдив“.

С промяната на проекта, неговото изпълнение най-вероятно ще се оскъпи, но разликата ще бъде финансирана с европейски средства, уточни Министър Нанков.

Премиерът Борисов припомни, че забавянето на реализирането на проекта за ремонт на пътя Пловдив-Асеновград се е забавило, заради двегодишното обжалване на обществената поръчка.

Exit mobile version