Автор: Ирина Иванова

Молебенът за чадородие се прави от 4 години насам пред иконата „Св. Богородица – Златна ябълка” в Горноводенския храм „Успение Богородично”. Той е благословен от пловдивския митрополит Николай и се реализира в най-близката събота до празника Въведение Богородично. Това църковно богослужение се осъществява по инициатива на фондация „Искам бебе”. Целта на организаторите е във всеки дом да звучи детски смях.
Ето защо и тази година на 24 ноември, в денят, когато Православната църква почита Св.Екатерина- покровителка на майчинството, фондация „Искам бебе” и православната ни църква отново събраха стотици хора от цялата страна с репродуктивни проблеми в обща молитва за чадородие.

Към иконата на Света Богородица- Златна ябълка с вяра и надежда пристъпиха множество бездетни семейства от цялата страна.

Сред дошлите за Молебена за чадородие бяха и хора, които имат вече сбъдната надежда, за да благодарят, както и хора, дошли да се помолят за здраве.

По повод молебена за чадородие и чудотворствата на иконата” Света Богородица- Златна ябълка” свещеникът на храма отец Живко , сподели :

Молебенът за чадородие беше отслужен от епископ Арсений, първи викарий на Пловдивския митрополит Николай.
По-подробен материал от събитието очаквайте в предаването „През дверите на православието” на ТВ САТ КОМ