LED осветление гробища

Новият гробищен парк в Асеновград – вече с LED осветление, похвалиха се от Общината.

24 осветителни тела от по 42 вата всяко, осветяват гробищните алеи, а Община Асеновград предвижда и изграждане на видеонаблюдение за да се осигури по-надеждна охрана срещу вандалски прояви и защита от инциденти, съобщават от градската управа.

В момента ограда е изградена при разширената част на гробищния парк – от страна на пътя, като се работи по въпроса с допълнителното увеличаване на територията му. След окончателното разширение на гробищния парк и в другите му краища ще бъде поставена ограда, казват от Общината.

Дългогодишният проблем с липсата на вода в новите гробища бе разрешен от дарителя Фари Карра. Той изгради и монтира за своя сметка хидрофорна система и помещение, в което да я постави и свърже към основния водопровод, благодарни са от управата.

Гробищният парк се почиства регулярно и се коси ежедневно, категорични са от там. Поставени са общо девет контейнера тип „гондола“.

От Общината призовава гражданите да изхвърлят отпадъците само в обозначените за целта съдове след посещение и почистване гробовете на своите близки, за да не се образуват нерегламентирани замърсявания.