Благотворително мотошествие е причината за апел към гражданите и гостите на областния град да шофират и да се движат с повишено внимание на 25 декември. Маршрутът на  благотворителното мотошествие по случай Коледа е под наслов „Отвори сърцето си, дари усмивка“.

Събитието се провежда в подкрепа на деца в неравностойно положение.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“- гр. Пловдив информират, че по време на шествието, което ще стартира в 12:00 ч. и ще продължи до 14:30 ч.,  движението на моторни превозни средства, включително и на автобусите по линиите на градския транспорт, няма да бъде спирано.

Участниците ще тръгнат от бензиностанция  на ул. „Кукленско шосе“, след което ще трябва да направят обратен завой на кръговото кръстовище с околовръстното шосе, ул. „Кукленско шосе“, бул. „Санкт Петербург“, след това наляво по ул. „Лев Толстой“ и надясно по ул. „Славянска“ . Предвижда се спиране през Комплекса за социални услуги „Св. св. Константин и Елена“, после наляво по ул. „Богомил“- надясно по бул. „Източен“, наляво по бул. „Марица-юг“. Отново спиране пред КСУ „Олга Скобелева“ – бул. „Марица“ 142, направо по бул. „Марица-юг“, наляво по ул. „Хъшовска“, наляво по ул. „Асен Златаров“, спиране пред КСУ „Княгиня Мария Луиза“ – ул. „Асен Златаров“ 29, надясно по ул. „Никола Войводов“, надясно по бул. „Шести септември“, наляво по бул. „Цар Борис III Обединител“, надясно по бул. „Христо Ботев“, ул. „Коматевско шосе“, наляво по бул. „Никола Вапцаров“, наляво по ул. „Пере Тошев“, надясно по ул. „Кичево“, спиране пред КСУ – ул. „Генерал Тотлебен“ 22, където коледното благотворителното мотошествие ще приключи.